Multimedia Tour

Iedere bezoeker van de tentoonstelling kan zelfstandig en in zijn eigen tempo de schilderijen en tekeningen bewonderen. De bezoeker ziet de werken en zal daar zijn eigen interpretatie aan geven. Hij kan echter ook kiezen voor de multimedia tour. Voor 3 euro extra krijgt hij dan een koptelefoon waardoor hij e schilderijen op een andere manier zal beleven.

De conservatoren Carel Blotkap en Friso Lammertse gaan tijdens deze tour in gesprek over de getoonde werken. De luisteraar krijgt op enthousiaste en heldere wijze verassende anekdotes te horen over het leven van Fra Bartolommeo en krijgt meer inzicht over de opzet, de ideeën en opbouw van de schilderijen. De beelden worden van een bredere context voorzien en krijgen zo haast een persoonlijk karakter. Na afloop van de multimedia tour zal de bezoeker een heel andere kijk krijgen op het leven en werk van deze grote kunstenaar.

Sommige bezoekers kiezen ervoor om eerst de tentoonstelling te bezoeken zonder voorkennis om zo hun eigen gedachten en beelden te vormen over de schilderijen. Vervolgens bezoeken ze de tentoonstelling voor een tweede keer, maar dan met audiobegeleiding. Hierdoor kan de eigen mengen en ideeën worden vergeleken met de beelden die de conservatoren oproepen.

Het maken van een multimedia tour is een flinke klus. Er is veel studie, productioneel en techniek voor nodig om het professioneel te laten verlopen. Een speciaal team begint dan ook al een half jaar voor d eopening, in amenwerking met het museum, met het maken van de audiotour.