Buon appetitio!

Kunst kijken maakt hongerig en ook voor de inwendige mens moet worden gezorgd. Het museumrestaurant onder de naam “Het Paviljoen”, is in 1991 gebouwd naar een ontwerp van Hubert-Jan Henket. Het is een lichte en transparante ruimte die goed integreert met de naastgelegen beeldentuin en het Museumpark. Hier komen de bezoekers langs voor een lunch met soep, salades of een sandwich.

De espressobar bestaat sinds 2008 en is ontworpen door Simon Heijdens. Hier is ruimte voor 60 bezoekers die kunnen genieten van een keur aan specialiteiten. De koffie wordt geleverd door puur Rotterdams bedrijf: Man met Bril Koffie. De taarten zijn ambachtelijk en handmatig bereid door de Firma taart. Kranten en tijdschriften liggen op de gasten te wachten. De espressobar bevind zich aan de voorzijde van het museum en beschikt over een mooie, natuurlijke lichtinval. Hierdoor komen de kunstwerken op de muren goed tot hun recht. De afbeeldingen verschillen per periode en worden door diverse kunstenaars aangebracht.

Wegens een zeer grote en grondige renovatie is het museum gesloten vanaf mei 2019 tot aan 2016. De collectie is zichtbaar in zowel het binnen- als buitenland onder de naam ‘Boijmans Next Door’ Tijdens deze periode is de horecavoorziening gevestigd in de Richard Serra room, waar een pop-up restaurant tijdelijk zijn deuren heeft geopend. In 2021 zal de collectie weer te zien zijn in het Depot Boijmans Van Beuningen. Hierdoor krijgt het museum het eerste het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het is nog niet bekend in welke vorm de horeca hier een plek zal krijgen.